Find os på

« Tilbage

Ølgod-virksomhed investerer i teknologi og medarbejdere

 

Virksomheden med 45 medarbejdere er underleverandør af komplekse emner i metal og plast til primært danske kunder og har indledt eksport til det tyske marked inden for tre områder: Forsvar og sikkerhed, komponenter til vandteknologi og udstyr til rehabilitering.

Som underleverandør med produktion på dansk grund er lpm production omkostningsmæssigt oppe imod ulige konkurrence fra lavtlønslande, men adm. direktør Henrik Jørgensen er overbevist om, at virksomheden med en skarpsleben strategi er i stand til at hamle med konkurrenter i Østeuropa og Asien.

- Vores fabrikskompleks fra 2000 er fortsat moderne i både arkitektur og indretning, vi har gode udvidelsesmuligheder, og virksomhedens grundlægger er med i en professionel bestyrelse. Vi har passeret en omsætning på 50 mio. kr., og vi vil agere fra Ølgod. Det kræver, at vi løbende foretager de nødvendige investeringer i maskinparken, og at vi arbejder os ind i stadig mere komplekse opgaver for kunderne. Vi skal producere mere med de samme ressourcer, og vi skal kostoptimere og fremstille komponenterne billigst muligt, siger Henrik Jørgensen.

Mangel på arbejdskraft bremser

lpm production agter i fremtiden også at investere mere i medarbejderne. Efteruddannelse vil spille en vigtigere rolle med kurser i fag som tegningsforståelse, kvalitetssikring og internt samarbejde. Hovedparten af de 35 medarbejdere i produktionen er uddannet industriteknikere, før hed det maskinarbejdere, og virksomheden uddanner også lærlinge. Henrik Jørgensen anser uddannelse som et vigtigt redskab til at fastholde staben.

- Vi lægger meget vægt på, at vore medarbejdere behersker den nye teknologi. Vi skal være endnu mere effektive, men vi har fortsat behov for at øge staben. Dog er vi oppe imod, at udbuddet af kvalificeret arbejdskraft, fortrinsvis industriteknikere, ikke er nær så stort som efterspørgslen. Lige nu begrænser det omsætningen, at vi ikke kan skaffe medarbejdere, og vores ordrebeholdning rækker to-tre gange længere end normalt, siger Henrik Jørgensen.

Han er oplægsholder på konferencen ”Investér i fremtidens arbejdskraft – uddannelse og efteruddannelse” 31. august i Esbjerg. Her agter uddannelsessteder, jobcentre og erhvervsfremmeaktører i de fire kommuner, Esbjerg, Tønder, Varde og Vejen, at gøre virksomhederne mere bevidste om mulighederne for at efteruddanne deres medarbejdere.

Hav både det korte og lange sigt

ProVarde er medarrangør af konferencen, foregår på AMU-Vest og har deltagelse af blandt andre virksomhedsledere, forskere og folketingsmedlemmer.

- Virksomhederne må både tænke langsigtet og se på, hvad de kan gøre her og nu for at skaffe den nødvendige arbejdskraft, og det handler meget om opkvalificering. Jeg kan kun opfordre kommunens virksomheder til at deltage i konferencen og få belyst mulighederne for efteruddannelse og støtte samt opbygge netværk i uddannelsesverdenen, siger erhvervskonsulent i ProVarde Per Rask Jensen.  
 

Fakta om Projekt Fremtidens Arbejdskraft

Konferencen 31. august indgår i projektet, Fremtidens Arbejdskraft (FAK), for virksomheder inden for fire områder, metalbearbejdning, energiteknologi, procesindustri og træindustri. FAK er et forløb, der giver mulighed for at fremtidssikre medarbejderes kompetencer ved at løfte ufaglærte op på faglært niveau og faglærte op på akademiniveau inden for det tekniske område. Projektet gennemføres i kommunerne Esbjerg, Fanø, Haderslev, Tønder, Sønderborg, Varde, Vejen og Aabenraa med støtte fra Den Europæiske fond for Social Udvikling samt Syddansk Vækstforum.