Se nyheder på

« Tilbage

Fart på hos lpm production

Ølgod-virksomheden lpm production havde et travlt 2015. Virksomhedens bruttofortjeneste steg med 21 procent til 13,4 mio. kr. sammenlignet med 2014.

Og fremgangen røg lige på bundlinjen, hvor overskuddet før skat steg med knap 32 procent til 3,1 mio. kr.

- Væksten kommer fra den eksisterende kundemasse, hvor der er en del af vores kunder, der er vokset ganske pænt. De første tre kvartaler af året var rigtig gode, og så havde vi et fjerde kvartal, hvor vi ligesom resten af branchen kom lidt ned i gear, opsummerer administrerende direktør Kurt Andersen.

- Alt i alt er det et år, som vi er meget tilfredse med. Der har været en pæn stigning på toplinjen, og det har også forplantet sig til bundlinjen, tilføjer han.

Samtidig har den vestjyske underleverandør investeret i nye eksporttiltag, da man i april ansatte Jens Brietzke som eksportchef, og det forventer Kurt Andersen vil give resultater i 2016.

I omegnen af 5 procent går til eksport i dag, og det vil vi gerne have til at vokse. Det er et led i den fremtidige strategi. Det er primært tyskerne, vi satser på, fordi det er vores nærmarked, forklarer han.

- Derudover fortsætter vi også med at investere i maskiner og udskifte til nyt. Vi har lige investeret i en drejeautomat her i december måned og har planer om at skifte et par langdrejere ud her i år, fortsætter Kurt Andersen.

Ølgod-virksomheden har 46 medarbejdere, og dermed er der kommet fem nye til i løbet af 2015. Udover Jens Brietzke er der blandt andet tale om en indkøbsansvarlig og en akademisk analytiker.

- Det har vi lagt vægt på i 2015, så vi har et stærkt afsæt til at vokse, slutter Kurt Andersen.