Se nyheder på

« Tilbage

Hos lpm production a/s betaler social ansvarlighed sig.

Et af de første miljøtiltag der blev gjort hos lpm production a/s, var at skifte den normale skæringsolie ud med vegetabilsk olie. Den vegetabilske olie er meget mindre belastende for miljøet. Herefter har virksomheden minimeret miljøbelastningen gennem et internt genanvendelsesanlæg til den selvsamme olie. Senest har virksomheden udskiftet lysrørene i armaturerne til LED rør. Dette har givet en samlet årlig kalkuleret energibesparelse på 7 % hos virksomheden.

Virksomheden indhenter desuden løbende konsulentviden til yderligere optimering af energi- og miljøanvendelse. Ud over at disse tiltag har ført til at virksomheden har minimeret belastning på miljøet kraftigt, så har lpm production a/s også oplevet en positiv økonomisk effekt. Det er ifølge direktør Kurt Andersen nødvendigt for industrien at man indser, at det er muligt at kombinere en positiv miljøindsats med faktiske besparelser på omkostningerne, når først investeringen er tilbage betalt.

Kurt Andersen fortæller at man hos lpm generelt er meget bevidst omkring sit ansvar som virksomhed - også for nærmiljøet. Dette er grunden til at virksomheden i stor stil forsøger at løfte en indsats i forhold til arbejdsmarkedet. Produktionschef Flemming Tranbjerg, som i øvrigt i 2014 blev kåret som årets mentor hos private virksomheder, har været en voldsom stærk drivkraft i at lpm production har taget adskillige medarbejdere ind, som i større eller mindre grad har været marginaliseret på arbejdsmarkedet. Det har været en stor succes for virksomheden. Vi har fået flere medarbejdere fuldt integreret og flere har opnået at være ansat på helt normale vilkår. ”Industrien bør være bevidste om deres ansvar og sørge for at løfte dette i størst mulig grad. Især fordi det oftest er muligt at dette kan føre til en forbedret konkurrenceevne, hvis man er villig til at investere og udvise tillid. ” Udtaler direktør Kurt Andersen.

lpm production har siden 2012 været ISO 14001 certificeret i miljøledelse og siden 2009 ISO 9001 certificeret i kvalitetsledelse. lpm production deltager igen i år på hi messen og vil kunne findes på stand nr. J7326.