Find os på

Hvad er CNC drejning?

CNC (Computer Numerical Control) referer til produktionsmaskiner, der ved hjælp af en computer kan fremstille mange ensartede og komplekse dele i metal og andet materiale. Computeren styrer opskæring og formning af materialet ved hjælp af f.eks. CAD-CAM programmering, som er en proces hvor computeren konverterer en tegning til tal, eller ved ISO programmering som foregår ved direkte indtastning af koordinater i programmet.

Drejning er en ligesom fræsning en spåntagende bearbejdningsproces og et udtryk for reducering af diameteren på en stang materiale. Dette ved hjælp af et skærende værktøj og ofte til en specificeret dimension. Ved drejning reduceres af diameteren på en stang materiale. Dette sker ved hjælp af et skærende værktøj og ofte til en specificeret dimension. I modsætning til ved fræsning roterer emnet når det bliver bearbejdet.

CNC drejning kan anvendes til at skabe utallige ind- og udvendige profiler. Eksempler på drejede emner er aksler, valser, hjul, kugler og cylindre, men også gevind bliver fremstillet ved drejning.

Der findes forskellige typer af CNC drejemaskiner, herunder automatdrejebænken og langdrejebænken.

Se mere om hvad lpm tilbyder indenfor automatdrejning og langdrejning